Zapomněl jsem Hlavní heslo, co mám dělat?

Hlavní heslo je heslo, které jste si vytvořili během první instalace Sticky Password. Slouží k odemykání vaší zašifrované databáze s hesly a dalšími daty uloženými ve Sticky Password. Vaše Hlavní heslo nikde neukládáme. Není proto možné vám ho znovu zaslat nebo smazat a přenastavit.

Vaše Hlavní heslo

Zde je několik tipů, které by vám mohly pomoct si na Hlavní heslo vzpomenout nebo ho korektně zadat. Vaše Hlavní heslo:

  • je heslo, které jste si vytvořili během první instalace Sticky Password
  • rozlišuje malá a velká písmena
  • Pokud znáte své hlavní heslo a chcete ho změnit, klikněte sem

Ujistěte se, že máte klávesnici nastavenou stejným způsobem jako když jste Hlavní heslo vytvářeli a zadávali poprvé. Zkontrolujte, zda nemáte omylem zapnuté psaní velkých písmen pomocí klávesy CapsLock, nebo přepnuté psaní číslic na numerické klávesnici pomocí klávesy NumLock.

Stejně tak se ujistěte, že máte ve vašem operačním systému nastavené stejné rozložení klávesnice jako obvykle. Existují různá rozložení české klávesnice, která mají například vzájemně zaměněná písmena Z a Y.

Během zadávání Hlavního hesla a odemykání Sticky Password si můžete vložený text zkontrolovat pomocí kliknutí na ikonu oka v pravé části vstupního pole pro Hlavní heslo.

Ztracené Hlavní heslo není možné obnovit.

Hlavní heslo není z bezpečnostních důvodů nikde uloženo. Při případné ztrátě nebo zapomenutí proto bohužel není možné jej obnovit nebo znovu nastavit.

Pokud jste zapomněli Hlavní heslo, není už možné získat vaše hesla a přihlašovací údaje ze zašifrované databáze Sticky Password. Bude nutné provést reset (výmaz) vašeho účtu StickyAccount a následně smazat a znovu nainstalovat Sticky Password na všech vašich zařízeních tak, jak je popsáno níže.

  1. Reset účtu StickyAccount

    Reset účtu StickyAccount a smazání databáze Sticky Password, která je svázaná s daným StickyID (váš email), je nevratný proces. Váš aktuální typ licence bude automaticky přenesen do nového účtu StickyAccount pokud u jeho znovuzaložení použijete stejné StickyID (stejnou emailovou adresu).

    Protože vaše Hlavní heslo chrání také přístup do vašeho účtu StickyAccount, který drží licenční informaci, seznam důvěryhodných zařízení a zašifrované zálohy databáze (pokud jste si tuto funkci nevypnuli), bude nutné tento účet resetovat.

    Pro vstup na formulář pro smazání účtu StickyAccount klikněte na link níže. Bude potřeba zadat vaše StickyID (vaše emailová adresa, kterou jste zadali jako unikátní identifikátor během první instalace Sticky Password). V dalším kroku pak obdržíte email s bezpečnostním kódem, který bude také nutné vložit do formuláře pro ověření vaší identity a potvrzení požadavku na reset.

    Reset účtu StickyAccount a smazání databáze hesel

  2. Nejdříve přeinstalujte Sticky Password na libovolném jednom (prvním) zařízení

    Po tom co jste provedli reset účtu StickyAccount:

    • Odinstalujte aplikaci Sticky Password z vybraného prvního zařízení. Během odinstalace se ujistěte, že budou odstraněna veškerá data a nastavení (pro více informací se podívejte dolů na konec článku, postup se totiž pro různé operační systémy liší).
    • znovu ji nainstalujte a během průchodu průvodcem při prvním spuštění zvolte možnost Vytvořit nový účet a použijte stejnou emailovou adresu (StickyID), jako jste měli dřív. Založíte si tak nový účet na stejnou emailovou adresu a dojde tak automaticky k přenosu vaší platné licence na tento nově založený účet. Následně pak bude založena nová čistá databáze a budete vyzváni k vytvoření nového Hlavního hesla pro tuto novou databázi.
  3. Přeinstalujte Sticky Password na ostatních (zbylých) zařízeních

    Jakmile jste přeinstalovali Sticky Password na vámi vybraném prvním zařízení a díky tomu jste si v průvodci prvním spuštěním založili nový účet StickyAccount bude potřeba přeinstalovat Sticky Password i na ostatních zařízeních.

    • Odinstalujte aplikaci Sticky Password ze všech dalších zařízení. Během odinstalace se ujistěte, že budou odstraněna veškerá data a nastavení (pro více informací se podívejte dolů na konec článku, postup se totiž pro různé operační systémy liší).
    • aplikaci znovu nainstalujte a během průchodu průvodcem při prvním spuštění zvolte možnost Již mám účet a použijte opět stejnou emailovou adresu (StickyID).

Jak odinstalovat aplikaci a odstranit veškerá data a nastavení

  • Na Windows — při odinstalaci budete dotázáni zda chcete zachovat vaši databázi a nastavení. Klikněte na NE. V následujícím kroku pak bude potřeba potvrdit tuto volbu kliknutím na ANO (Chcete odstranit všechna data?).
  • Na Androidu a iOS — jednoduše jen odinstalujte (smažte) aplikaci — všechna data budou automaticky smazána, nejsou potřeba žádné další kroky.
  • Na počítačích Mac — spusťte aplikaci, v menu aplikace (horní lišta vlevo) najděte položku Soubor a v ní klikněte na volbu Resetovat databázi hesel…

Pokud máte další dotazy kontaktujte zákaznickou podporu. Pošlete zprávu z vaší emailové adresy (StickyID) na adresu support@stickypassword.com. Náš tým vám se smazáním účtu a vytvořením nového Hlavního hesla pomůže.